Bujinkan Training


Bujin

 


Bujinkan Ninpo Taijutsu
wordt op een informele manier aangeleerd.
De nadruk ligt op het ontwikkelen van je capaciteiten, natuurlijke vloeiende beweging en aanpassingsvermogen.
Er zijn geen competities. Meestal wordt er binnen getraind, in een zaal met matten.
Maar als het mooi weer is, gebeurd dat ook wel eens buiten in het park.

 

Kihon Gata (Basis training) bestaat uit;

  • Junan taiso: opwarming en streching
  • Kamae: houdingen en posities, zowel offensief als defensief
  • Ukemi: het rollen, breekvallen, kortom: het absorberen van de aanval
  • Taisabaki: uitwijken & ontwijken; voetenwerk en lichaamsbeweging
  • Dakentaijutsu: basis slagen, stoten & trappen
  • Jutaijutsu: klemmen, worpen, grepen, verwurgingen en ontsnappingsmethoden
  • Buki waza: wapentraining

Taijutsu
Is de kunst om het lichaam op een natuurlijke manier te bewegen en zich aan te passen aan de vijand met betrekking tot de afstand, timing, hoek, balans en ritme. Een goed begrip van taijutsu draagt bij tot de effectieve uitvoering van technieken, zodanig dat een minder sterk en/of kleiner iemand het kan opnemen en winnen van een groter en sterker iemand.

Buki waza
De filosofie van de ninja is dat alles als wapen gebruikt kan worden, ongeacht van wat de tegenstander in zijn handen heeft. Het wapengebruik is daardoor niet gelimiteerd tot een bepaalde set van kata’s of volgorde van technieken, maar is eindeloos en hierdoor ook vormloos.

Seminars
Onze eigen seminars worden meestal outdoors gegeven, in de natuurlijke omgeving van een park of zoals ons jaarlijks Ninja Camp in de vrije natuur. Iedereen wordt aangemoedigd om hieraan deel te nemen want het is een uitgelezen kans om hun kennis van onze kunst uit te breiden met dingen die in een dojo meestal niet aan bod komen. Bijvoorbeeld: Seishin Teki Kyoko, Cho ho, Inton jutsu, Ten mon, Chi mon, Henso jutsu, Sui ren, shoten no jutsu, shuriken jutsu, kajakujutsu, bajutsu, shinken gata, tameshigeri, bajutsu, shibari waza, tori nawa en andere leuke dingen.

De meeste van onze studenten volgen ook regelmatig stages en seminars van andere bekende bujinkan leraars zoals; Arnaud Cousergue, Sveneric Bogsäter, Peter King, Pedro Fleitas González, Bruno Vicaire, Micheal Pearce, Shawn Gray, Sheila Haddad en anderen.
Onze eigen leraars reizen daarenboven regelmatig naar honbu dojo in Japan om daar les te volgen bij Dr. Masaaki Hatsumi en zijn meest gegradeerde leerlingen.

Heb je interesse gekregen en wil je eens een training meemaken? Bij ons heb je recht op twee (aaneensluitende) gratis trainingen. Op die manier heb je de kans om onze kunst en onze club wat beter te leren kennen. Best neem je dan eerst even contact met ons op om te laten weten dat je komt, zo kom je niet voor een gesloten deur te staan als we er dan toevallig net niet zijn.