Algemene Voorwaarden


De vereniging is toegankelijk voor alle personen die voldoen aan de medische eisen en die een attest van een (sport)dokter kunnen voorleggen van geschiktheid tot beoefening van Martial Arts. Op vraag moet men ook een bewijs van goed gedrag en zeden kunnen voorleggen.

De minimum leeftijd is vastgesteld op 16 jaar. Dit omwille van veiligheidsredenen.
Voor kinderen van 7 tot 15 jaar is er een Kids en Junioren groep.

Verder; een goede dosis moraal en wilskracht komen altijd van pas!

 

Eerste training

Een sportbroek, T-shirt en een paar sokken is alles wat je nodig hebt voor een eerste kennismaking,

Indien je zelf over een Gi beschikt, is dit zeker voldoende voor de eerste paar trainingen.

Voor de outdoor trainingen, is het raadzaam om rekening te houden met de weersomstandigheden. Ook is sportschoeisel vereist.

Na verloop van tijd vragen wij om het gangbare uniform aan te schaffen; men traint in een zwarte Gi en Tabi (Schoeisel) te verkrijgen via de club.
Indien je deze zelf aanschaft, let er dan op dat je een zwarte jujutsu-gi aanschaft en géén karate-gi. Deze zien er alle twee hetzelfde uit, met als verschil dat een karate-gi bij de eerste training scheurt.

Het is overbodig om direct een heel wapenarsenaal aan te schaffen, er zijn enkele wapens van de club beschikbaar voor gebruik tijdens de trainingen.

 

Extra voorwaarden

Veiligheid is van groot belang tijdens de training. Met het oog hierop, heeft de leraar steeds het recht om bezoekers of leden de training of toegang tot de gebouwen te ontzeggen.

Wanneer leden zelf de training stoppen of wanneer zij geschorst worden, hebben zij geen recht op terugvordering van gehele noch gedeeltelijke lid- of lesgelden.